2011. 03. 31.

Csendautomata a bejáratnál

















 
-1dB városi CSENDAUTOMATA/ D1618
Városi környezetünkben folyamatosan jelenlévő állandó zajhoz szokott szervezetünk csak ritkán veszi észre a csend szükségességét. Néhányan meditációval, templomi imával, vagy kirándulással igyekeznek kikapcsolni az állandó morajlást, de legtöbben teljesen elfeledkeznek a zavaró jelenségről, talán fel sem fogják romboló hatását.
A kísérleti Csendautomatával városi köztereken kíséreljük meg biztosítani az instant kikapcsolódás lehetőségét és a fizikailag zavaró hanghatások nagy részét megszűrni. A kabint kitöltő nagyfokú csend önmagában is döbbentő érzés lehet minden városlakónak. Az élmény után a külső, zajos világba kilépéskor szinte fájóan támad újra a zaj. A csend és városi zaj közötti kontraszt elgondolkodtató élmény. 
 
Tervezők, közreműködők
Ötlet, terv: Kukucska Gergely építészmérnök/ D1618 műhely, Nagy Attila Balázs villamosmérnök, akusztikai szakértő
Kivitelezés: Kukucska Gergely, Baróthy Anna, Nagy Attila Balázs, Tóth Bálint, Mihályi Ákos, Domonkos Tamás, Luntz Donát, Tóth Gergely, Határ-T plusz Kft., Rakosy Glass Kft,
Szponzorok: Isover Hungária Kft., Largogroup Kft., Kotschy és Társai Kft., Rigips Magyarország Kft., Határ-T plusz Kft., Rakosy Glass Kft, Stocker György
Külön köszönet Szirmay Zsanettnek, Vancsura Zsófinak, Pacinak, Gyuri bácsinak, Bencének, Iminek, Bajusznak és Lajosnak a közreműködésért.
A városi csendautomata a PLACCC Fesztivál felkérésére készült és először a PLACCC 2010 keretében került bemutatásra a Moszkva téren és az Erzsébet réren.

ÜZEMIDŐ:
Kedd. 16.00-18.00
Szerda. 16.00-18.00
Csütörtök. 16.00-18.00
Péntek. 19.30-21.00


Nincsenek megjegyzések: